8. maj 2011

Egmont & Co.

I 2009 var der 50-årsjubilæum hos Egmont, for i 1959 begyndte det selv at tegne deres egne ting, da det var svært at få nye serier til Anders And & Co. efter at det var blevet ugeblad. Det startede med forsider tegnet af reklametegneren Nils Rydahl, som så senere i 1962 begyndte at tegne historier. Siden er Egmont blevet storproducent af Disney-serier i Europa.

I anledning af jubilæet udgav Niels Houlberg Hansen en lille bog på 85 sider, Egmont & Co., der kan bestilles på hans eget forlag damcon.dk Den starter ned en historisk oversigt af Niels selv, derefter en beretning om, hvordan det begyndte af Carsten Jacobsen, der var chefredaktør for bladet, da egenproduktionen startede. Derefter er der interviews med adskillige tegnere og forfattere, der har været i Egmonts stald i de skiftende perioder. Man kan glæde sig over et interview med chileneren Vicar, som har mange fans og med den produktive Adrian Sørensen - og flere andre.

Først og fremmest er bogen værdifuld som historisk oplysning omkring Anders And-bladets historie, og interviewsene indeholder mange interssante oplysninger. Den vil kunne tjene til en god kilde for mig som forfatter til denne blog.

Men så skal man bare ikke vente nogen analyser af historierne, diskussion af forskellige historiers kvalitet og andre af de ting, som kunne være taget op. De glimrer ved deres fravær i bogen, der tydeligvis nok er blevet til i fanisk begejstring.

Men som historisk kilde, en udmærket bog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smid da gerne en kommentar, hvis du har spørgsmål - ja, endda tilføjelser er velkomne.