4. november 2010

Dokumentar om Don Rosa

For fans af andetegneren Don Rosa er der mulighed for at se en dokumentar om ham i forbindelse med Copenhagen Dokumentarfilmfestival, titlen er Life and Times of Don Rosa. Det er mandag kl. 19 i Grand Teatret på Mikkel Bryggers Gade i København. Det koster 75 kr. og billet kan bestilles on-line. Den er instrueret af Sebastian Cordes og er lidt af en sensation, da Don Rosa ikke har givet interviews i årevis.
Han er især kendt for sin saga om Joakim von And og hans vej til rigdommen. Den byggede på de "oplysninger," som findes i Barks' klassiske historier, og mange fra min generation fandt det morsomt at få opfrisket de kære gamle klassikere på den måde. Der var så andre, der mente, at han ødelagde andeuniverset, så han skilte vandene lidt. For generationerne efter mig er han den, der har været deres indgang i ændernes univers, mange unge donaldister er mere rosaister end barksister.
I det hele taget har han bygget meget videre på Barks' fortællinger og ladet ænderne vende tilbage til Usleravnekrog, Dværgindianernes Land og andre steder, hvor de har været hos Barks.
Jeg ser frem til en fornøjelig oplevelse i Grand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smid da gerne en kommentar, hvis du har spørgsmål - ja, endda tilføjelser er velkomne.